Att leasa eller inte leasa – det är frågan

annonce Att elbilen är här för att stanna finns det ingen tvekan om då det för närvarande finns över 90 000 laddbara bilar i Sverige. Inom något år kommer det att finnas över 100 000 laddbara bilar i Sverige – så populariteten ökar bara mer och mer. När elbilen först kom ut på marknaden ansåg..

Betalar du mer än vad du behöver?

Visste du att 2 av 3 betalar mer för sin bilförsäkring än vad de egentligen behöver? Detta för att de helt enkelt är medvetna om hur mycket pengar det finns att spara. En ny studie visar att man kan spara över 1 500 kr varje år, bara genom att jämföra bilförsäkringar innan man skriver på…

6 knep som minskar risken för bilinbrott

Nya bilar blir allt mer inbrottssäkra, vilket självklart är mycket positivt. Trots detta ökar bara antalet bilinbrott och bilstölder med åren. Eftersom det numera är svårare att bryta sig in i de nyare bilmodellerna försöker tjuvarna istället komma åt din bilnyckel, vilket resulterar i att även inbrotten i hemmen och fickstölder ökar. Det har visat..

Ny försäkringsidé – betala endast när du kör

Att försäkra sin bil är knappast något som är billigt. Försäkringen tillsammans med kostnader för bensin, utrustning och underhåll gör snabbt bilägandet till en dyr historia. Detta är ju oundvikliga kostnader om man använder sin bil aktivt. Dock är det långt ifrån alla som gör det och då kan dessa tusenlappar för bilförsäkringen kännas en..

Vad gäller vid de vanligaste skadorna på bilen?

Tyvärr är det svårt att hålla sin bil i ett fläckfritt skick under hela dess livstid. Vardagslivet lämnar sina märken på bilen, kanske genom den där kaffefläcken som inte riktigt vill försvinna eller repan som ditt barn råkade göra i bilens lack. Men vad gäller egentligen vid dessa små, men ack så jobbiga, bilrelaterade olyckshändelser..

Ta rätt bilder – få din ersättning snabbare

Krockar mellan bilar är tyvärr mycket vanliga i dagsläget och hela 200 000 anmälningar om vagnskador hamnar på försäkringsbolagets Ifs bord varje år. Dock är det mycket ovanligare att svenskarna dokumenterar krockarna och de skador som uppstått. Så lite som en halv procent av de anmälningar som görs till If innehåller bilder, vilket är på tok..

Ny försäkring övervakar ditt bilkörande

Fortkörning är väldigt vanligt bland de svenska bilförarna idag, hela 54 % av befolkningen kör för fort, och är en stor anledning till alla de olyckor som sker på våra vägar varje år. Från och med den 1 oktober i år blev reglerna för hastighetsbegränsningar ännu hårdare och polisen kan nu bötfälla en bilist om..

Bilförsäkring utomlands

Under sommarens semestertider är det många som väljer att ta sin egen bil och ge sig ut på vägarna. Dels kan det vara snällare mot plånboken om fler delar på bensinnotan eller så vill man helt enkelt åt roadtrip-känslan. Att bila genom Europa blir allt mer populärt. Men innan du gasar iväg på äventyr –..

Försäkring till husvagnen?

Om du funderar på att teckna en billigare eller bättre bilförsäkring och även har en husvagn kan det vara en god idé samtidigt teckna en ny husvagnsförsäkring. Förvisso finns det ingen lag på att man måste ha en försäkring för husvagn, men om din husvagn skulle skadas i en olycka eller om någon bryter sig..

Få rabatt på din bilförsäkring

Här på bilförsäkringen.com presenterar vi bara marknadens billigaste och bästa bilförsäkringar. Ta till exempel Moderna Försäkringar som nu har hamnat i topp i Konsumenternas Försäkringsbyrås lista över olika bilförsäkringar. Det här är ett gott betyg för Moderna Försäkringar men även ett gott betyg för vårt omdöme på bilförsäkringen.com. Trots att Moderna Försäkringars bilförsäkring marknadens kanske..