Vanliga frågor

Dela

Måste bilen alltid vara försäkrad?

Ja, så länge bilen är i trafik. Då måste du åtminstone ha en trafikförsäkring som bara gäller för personskador och skador på annans egendom. Det är bara om du ställer av bilen som du inte behöver ha den försäkrad.

Vad är en trafikförsäkringsavgift?

Om du kör omkring i din bil utan försäkring är du enligt lag skyldig att betala en trafikförsäkringsavgift som ger samma skydd som trafikförsäkringen. Dessvärre är trafikförsäkringsavgiften extremt hög, det kostar 118 kr om dagen att köra omkring oförsäkrat, så vad du än gör: glöm inte att betala räkningen för din bilförsäkring i tid!

Vad är det för skillnad på en halvförsäkring och en helförsäkring?

Båda försäkringarna ger ersättning för stöld, brandskada, maskinskada (om bilen inte är för gammal), glasskada samt ger ett rättskydd och räddningshjälp, men i helförsäkringen ingår även en vagnskadeförsäkring.

Vad är en vagnskadeförsäkring?

Helförsäkringens vagnskadeförsäkring ger din bil ett fullständigt skydd mot vagnskador, även sådana du utan uppsåt orsakat själv.

Vad är en vagnskadegaranti?

Alla nya bilar som är sålda av en svensk generalagent har en vagnskadegaranti som normalt gäller i 3 år och ger samma skydd som en vagnskadeförsäkring.

Behöver jag en helförsäkring om jag köper en helt ny bil?

Nej, även om du vill få ett fullständigt skydd för din bil räcker det att teckna en halvförsäkring så länge vagnskadegarantin gäller, det ger samma skydd som en helförsäkring.

Hur mycket kostar en bilförsäkring?

Det går inte att ge ett rakt svar på hur mycket en bilförsäkring kostar för just dig eftersom det beror på var du bor, hur gammal du är, om du är man eller kvinna, vilken bil du har, tidigare olyckor och vilket försäkringsbolag du vänder dig till. Du kan enkelt ta reda på hur mycket din bilförsäkring kommer att kosta om du fyller i dina personuppgifter och bilens registreringsnummer på våra samarbetspartners hemsidor.

Hur kommer jag så billigt undan som möjligt?

Genom att jämföra bilförsäkringar hos bilförsäkringen.com.