Billigare bilförsäkring

Dela

När du ska teckna en bilförsäkring vill du förmodligen ha en så bra bilförsäkring som möjligt utan att betala alltför mycket för den. Du vill naturligtvis inte betala mer än vad du behöver. Därför ska du nu här på bilförsäkringen.com få några tips på hur du får en billigare bilförsäkring.

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

23 10
  • Konsumenternas.se val
  • Bonus på ICA
14 2
  • Upp till 20% rabatt
  • Bäst service
23 18
  • Bra pris för villaägare
  • Välj vad du vill ha
2 0
2 0
  • Upp till 20% rabatt
  • Bra kundomdömen

Så får du en billigare bilförsäkring

Parkera din bil i garaget

Om du har ett garage där du kan låsa in din bil ska du absolut nämna det för försäkringbolaget eftersom du då får en lägre försäkringspremie. Men se i sådana fall till att bilen verkligen är inlåst när den är parkerad hemma för annars kan du få en lägre ersättning om bilen blir stulen, får inbrott eller blir utsatt för skadegörelse.

Installera ett godkänt billarm

Ett godkänt billarm kan också ge dig en billigare bilförsäkring eftersom billarmet minskar stöldrisken. Om du både har ett godkänt billarm och låser in din bil i garaget kan din försäkringspremie sänkas en hel del.

Gör en korrekt uppskattning av din körsträcka

Hur mycket du kör påverkar också bilförsäkringens pris. Ju mer du kör desto dyrare blir din försäkringspremie. Därför är det viktigt att du inte överdriver antal mil när du uppskattar din körsträcka, men det är inte heller bra att uppge en för kort körsträcka för då kan du få problem med ersättningen om något skulle hända.

Välj en högre självrisk

Om du kan tänka dig att betala en högre självrisk blir din bilförsäkring billigare. Innan du bestämmer dig för om du ska välja en hög självrisk istället för en låg självrisk bör du emellertid fundera på hur mycket du skulle ha råd att betala ur egen plånbok om olyckan skulle vara framme. Du bör också fundera på hur mycket du är villig att betala. Om du anser att du har råd att betala en hög självrisk och tycker att det skulle kännas okej så kan du med fördel välja en hög självrisk så att du får en lägre försäkringspremie.

Samla dina försäkringar

Om man samlar flera försäkringar hos samma försäkringsbolag brukar man få en rabatt på samtliga försäkringar och det är så inte dumt. Fundera därför på om du kan tänka dig att flytta över dina andra försäkringar till det försäkringsbolag som du tänker teckna din bilförsäkring hos.