Betalar du mer än vad du behöver?

Visste du att 2 av 3 betalar mer för sin bilförsäkring än vad de egentligen behöver? Detta för att de helt enkelt är medvetna om hur mycket pengar det finns att spara. En ny studie visar att man kan spara över 1 500 kr varje år, bara genom att jämföra bilförsäkringar innan man skriver på.

Men om det nu är så enkelt att sänka sina bilförsäkringskostnader – varför väljer inte fler bilägare att se över vilka alternativ som finns? I detta inlägg ska vi titta närmare på detta mysterium. Vi kommer dessutom ge våra bästa tips på hur du kan få en billigare bilförsäkring.

Undersökning visar att det finns pengar att spara

Insplanet gav opinionsinstitutet Yougov i uppgift att undersöka hur bra koll de svenska bilägarna faktiskt har på sina bilförsäkringskostnader. Undersökningen, som genomfördes i slutet av 2016, fick häpnadsväckande resultat. Det visade sig att 2 av 3 bilägare betalar mer än vad de egentligen behöver och att de enkelt kan sänka sina kostnader.

Undersökningen visade även på att ca 60 % av deltagarna inte använder sig av jämförelser innan de tecknar en bilförsäkring. Med andra ord finns det en hel del pengar att spara när det gäller försäkringspremier, närmare bestämt omkring hela 1 500 kr.

Vanligt att stanna hos samma försäkringsbolag

Många av bilägarna väljer att stanna hos samma försäkringsbolag när det är dags att förnya sin bilförsäkring. Detta är en av anledningarna till att många betalar för mycket, man väljer helt enkelt inte att utforska billigare försäkringslösningar. Anledningarna till detta kan bland annat vara:

  • En del kunder, främst äldre, stannar man för att man tror att det lönar sig att vara lojal mot försäkringsbolaget.
  • Andra kunder orkar helt enkelt inte lägga ner tid och energi på att jämföra bilförsäkringar, trots att detta är enklare än någonsin.
  • Den vanligaste anledningen till varför man inte ser över andra alternativ är eftersom man inte tror att det finns särskilt stora summor att spara ändå.

Yngre försäkringskunder jämför mer

När det gäller yngre försäkringskunder, som kanske planerar att försäkra sin allra första bil, är dock bättre på att jämföra. Detta leder till att de hittar mycket mer fördelaktiga alternativ och därför kan de sänka sina årliga kostnader.

Allt för få är medvetna om hur enkelt det är att jämföra bilförsäkringar idag och denna medvetenhet bör ökas. Då kan fler bilägare spara stora summor på sina försäkringar som istället kan gå till annat roligt i livet.

Så kan du få en billigare bilförsäkring

  • Lägg ner tid på att jämföra. Detta kan, som du nu säkert förstått, spara dig en hel del pengar. Idag är det lätt att jämföra och faktum är att du snabbt kan hitta den billigaste bilförsäkring här på Bilförsäkringen.com.
  • Samla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Då kan du få ta del av fina rabatter.
  • Parkera din bil i ett garage under natten och installera godkända billarm.

Fler tips angående hur du hittar en billigare bilförsäkring kan du hitta här.