Ny försäkringsidé – betala endast när du kör

Att försäkra sin bil är knappast något som är billigt. Försäkringen tillsammans med kostnader för bensin, utrustning och underhåll gör snabbt bilägandet till en dyr historia. Detta är ju oundvikliga kostnader om man använder sin bil aktivt. Dock är det långt ifrån alla som gör det och då kan dessa tusenlappar för bilförsäkringen kännas en aning onödiga.

Men kanske är det så att en riktigt bra lösning på detta dyra problem nu är på väg till Sverige. Det skotska bolaget Cuvva har nämligen kommit på en genialisk idé, nämligen en bilförsäkring som du endast betalar för när du sitter bakom ratten.

Försäkra din bil via en app

Allt fler moment i vår vardag förenklas tack vare våra smartphones och nu kan vi även använda dem för att försäkra våra bilar. Bolaget Cuvva är först med denna smarta affärsidé och i vår kommer den färdiga produkten lanseras i Storbritannien. En lösning som innebär att du endast behöver betala försäkringskostnader för den tid du använder din bil. Den perfekta lösningen för dig som inte använder din bil regelbundet och vill spara några slantar.

Så funkar det

Det enda du behöver göra är att ladda ner en app i din smartphone och köpa en basförsäkring med en fast månadskostnad. Vilken kostnad som gäller beror på vilken bil man kör samt vart man är bosatt. Därefter köper man, via appen, en premiumförsäkring varje gång man sitter bakom ratten. Försäkringen har en bestämd timkostnad och du betalar endast för den tid som det tar dig att åka mellan punkt A och B.

Detta är alltså ett perfekt alternativ för dig som kör din bil väldigt sällan och vill sänka din försäkringspremie. Bolaget Cuvva menar att de bilister som kör omkring 600 mil om året eller mindre faktiskt kan halvera sina försäkringskostnader om de använder deras tjänst.

Kan slå igenom i Sverige

Man tror nu att denna tjänst skulle uppskattas lika mycket i Sverige som den troligtvis kommer göra i Storbritannien. Faktum är att många bilar i det svenska samhället står still mer än vad de används och många skulle säkerligen uppskatta att spara pengar genom en alternativ tjänst.

Även om försäkringsavtalen i Sverige är ettåriga så är försäkringsbolagen väl medvetna om att förändringarnas vind är på väg deras håll, inte minst med tanke på de numera självkörande bilarna. Hur som helst så hoppas vi på att det ska dyka upp fler alternativ till bilförsäkringar så att fler människor ska kunna hitta något som passar just deras behov och livsstil.