Tilläggsförsäkringar

Dela

Om du tecknar en bra bilförsäkring är din bil skyddad mot det mesta, i alla fall om du tecknar en helförsäkring. Trots det finns det faktiskt flera riktigt bra tilläggsförsäkringar som du kan lägga till när du tecknar en bilförsäkring. Dessa tilläggsförsäkringar brukar bara kosta några extra hundralappar om året och det kan det vara värt. Vilka tilläggsförsäkringar du kan lägga till skiljer sig åt mellan de olika försäkringsbolagen men här ska vi i alla fall presentera några av de vanligaste tilläggsförsäkringarna.

Allriskförsäkring

En allriskförsäkring för bil fungerar ungefär som en vanlig drulleförsäkring. Den ger ersättning för plötsliga och oförutsedda skador som har med din bil att göra. Om du på grund av otur lyckas sabba bilens klädsel, tappar bort dina bilnycklar, tankar din bil med fel bensin eller lyckas skada bilens tak vid lastning får du ersättning om du kompletterar din bilförsäkring med en allriskförsäkring.

Assistansförsäkring

Om du har en assistansförsäkring får du assistans inom en timme om du till exempel lyckas låsa in dina bilnycklar i bilen, får punktering, får soppatorsk eller om batteriet laddas ur. Du får även assistans utomlands inom 4 timmar om du befinner dig i ett land som omfattas av ett så kallat grönt kort vilket de flesta europeiska länder gör. Det här är en riktigt bra tilläggsförsäkring som inte kräver någon självrisk och som ger dig assistans dygnet runt, alla dagar i veckan, året runt.

Hyrbilsförsäkring

Om du har en hyrbilsförsäkring och din bil måste lagas på grund av en skada som omfattas av din bilförsäkring får du ersättning för hyrbil. I normala fall får man 75 procents ersättning för dygns- och kilometerkostnaden upp till 60 dagar.