Betyg

Fördelar

  • Bra pris för villaägare
  • Välj vad du vill ha

Besök nu

Läs mer

Svedea - vårt omdöme

Svedea har sedan sin start 2010 vunnit över 200 000 nöjda kunder som blir allt fler och fler. Försäkringsbolaget har tillåtelse ifrån Finansinspektionen och Inter Hannover ansvarar för de produkter som erbjuds hos Svedea.

Här erbjuds försäkringar av alla dess slag, så som olika typer av fordonsförsäkringar, djurförsäkringar samt företagsförsäkringar. Dessutom är Svedea noggranna med vad som försäkras så att du ska kunna få ett så bra pris som möjligt.

Anpassad bilförsäkring

När det kommer till Svedeas bilförsäkring är den anpassad till en viss grupp bilförare och fordon. Försäkringen passar dig som:

  • Har en ålder över 30 år.
  • Kör en begagnad bil i medelklass.
  • Bor i en villa i ett område där skaderisken anses vara lägre.

Anledningen till att Svedea anpassat den bilförsäkring som erbjuds till ett begränsat kundområde är eftersom de vill erbjuda det allra bästa priset.

Bilförsäkringens innehåll

Hos Svedea hittar du både klassisk trafikförsäkring, hel- samt halvförsäkring. När det gäller hel- och halvförsäkringen finns det en hel del fördelar som tillkommer, som till exempel:

  • Väljer du Svedeas helförsäkring behöver du endast betala halva självrisken om du kolliderar med ett djur eller om din bil har blivit utsatt för någon form av skadegörelse.
  • Vid både halv- och helförsäkring ingår allrisk och maskinskada. Dock gäller detta endast om din bil är som mest 8 år gammal och har rullat max 10 000 mil.
  • Oberoende av vilken försäkring du tecknar hos Svedea (hel- eller halvförsäkring) ingår kostnadsfri reparation vid stenskott.
  • Du kan själv bestämma vilken självrisk du vill ha utifrån tre nivåer: låg, mellan eller hög, beroende på vad som passar din situation bäst. Detta påverkar såklart kostnaden på din bilförsäkring.

Komplettera försäkringen med XL

Skulle du känna att din försäkring ännu inte riktigt räcker till för att du ska känna dig helt trygg på vägen kan du välja att komplettera försäkringen med XL till en kostnad av 390 kr. Detta utökar skyddet och inkluderar räddning- samt bärgningsassistans dygnet runt, hyrbil i max 45 dagar vid skada på den försäkrade bilen samt en kris- och olycksfallsförsäkring för förare och övriga passagerare.