Original bilförsäkringar

Dela

Oavsett vad du har för bil är det såklart fritt att teckna en bilförsäkring hos vilket försäkringsbolag som helst, men många bilmärken har sina egna originalförsäkringar. Frågan är om det är bättre att teckna en originalförsäkring istället för en annan bilförsäkring, och svaret på den frågan är att det beror på vilken origanalförsäkring det handlar om. Oftast spelar det faktiskt ingen större roll om man har en originalförsäkring eller har tecknat en annan bilförsäkring. Vi ska ändå titta lite på hur Volvos och BMW:s originalförsäkringar ser ut och vad som skiljer dem från andra bilförsäkringar.

BMW originalförsäkring

BMW själva anser att det finns många fördelar med att teckna en original bilförsäkring hos dem och hänvisar till det här:

  1. BMW anlitar bara auktoriserade BMW-verkstäder vilket är bra eftersom BMW har en mycket avancerad elektronik. Det är i och för sig tryggt och bra, men faktum är att de flesta försäkringbolag ser till att din BMW repareras hos en verkstad som är mycket kunnig när det gäller BMW. Inte heller försäkringsbolaget är intresserade av en dålig reparation som kan göra att du måste reparera bilen igen.
  2. Du kan göra en skadeanmälan på nätet dygnet runt, men det finns faktiskt andra försäkringsbolag som erbjuder samma tjänst.
  3. Om du har en BMW som är yngre än 2 år och inte har gått mer än 4000 mil och kvaddar din bil helt får du en helt ny BMW till nyvärde om du köpt din bil av en auktoriserad BMW-handlare. Alltså får du en ersättning som motsvarar bilens marknadsvärde plus 20 %. Det är mycket bra tycker vi på bilförsäkringen.com men det finns faktiskt andra bilförsäkringar som ger lika eller liknande ersättning.
  4. Om dina däck, fälgar, bilstereo, GPS eller annan fastmonterad utrustning blir stulen får du ersättning utan någon övre beloppsgräns. Däremot gör BMW ett åldersavdrag och du får betala självrisk. Det är faktiskt inte unikt och liknande ersättningar finns hos andra försäkringsbolag också.

Volvo originalförsäkring

Volvos originalförsäkring ser ungefär ut som vilken bilförsäkring som helst, bortsett från att du kan teckna tilläggsförsäkringen Volvia Care som även ingår i helförsäkringen. Volvia Care är en försäkring som träder in efter en olycka. Så här funkar Volvia Care:

  1. Om du skulle drabbas av en trafikolycka får du kvalificerad specialistvård och rehabilitering på ett av de privatsjukhus som Volvia samarbetar med. Volvia tar ansvar för det här i upp till 5 år om så krävs.
  2. Volvia Care gäller inte bara för dig utan för alla som har befunnit sig i bilen, men ni får inte har varit fler i bilen än vad som är tillåtet. Om det är en femsitsbil får ni inte ha varit sex personer eller fler i den för då gäller inte försäkringen för någon av er.
  3. Vården är ytterst individanpassad och ser till att du och dina medpassagerare får exakt den vård ni behöver, oavsett det handlar om operationer, sjukgymnastik och eventuella hjälpmedel vid handikapp och/eller rehabilitering.

Utan tvekan är Vovlia Care en mycket bra tilläggsförsäkring, men faktum är att det finns många andra bilförsäkringar som ger samma stöd.