Ny försäkring övervakar ditt bilkörande

Fortkörning är väldigt vanligt bland de svenska bilförarna idag, hela 54 % av befolkningen kör för fort, och är en stor anledning till alla de olyckor som sker på våra vägar varje år. Från och med den 1 oktober i år blev reglerna för hastighetsbegränsningar ännu hårdare och polisen kan nu bötfälla en bilist om fordonet kör 7 km/h över den tillåtna hastigheten. En del har rasat över detta, men vi på Bilförsäkringen.com tycker ändå att det låter vettigt. En gräns är ju en gräns, eller hur?

Men även en annan åtgärd har införts för att få bilister att sakta ner på vägarna, som istället för irritation ska skapa motivation. En låda installeras i din bil som övervakar din körning och skulle du hålla hastigheten kan du sänka premien för din bilförsäkring.

Kör lagligt och spara pengar

Paydrive, ett relativt nytt företag, har kommit på den briljanta idén att sänka fortkörningarna med hjälp av en morot istället för en piska. Sänkt hastighet leder till en sänkt försäkringspremie. Hög hastighet leder till dyra böter. Därmed blir valet mycket enkelt. Alla vill ju spara pengar och att göra det genom att köra lagligt på vägarna är något man verkligen kan kalla en win-win.

Boxen håller koll på din körning

Du som vill utnyttja denna trevliga förmån installerar en box i ditt fordon, en så kallad Bilbox. Denna box håller sedan koll på din körning och du får poäng efter hur säkert du kör i trafiken. Ett poängsystem är mycket lockande för att man ska prestera sitt allra bästa och därför menar man att motivationen blir  allt större. Man har redan räknat ut att fortkörningen har sänkts till endast 25 % med hjälp av denna metod.

En viktig tanke bakom hela denna idén att sänka fortkörningarna på ett annorlunda vis är att man inte endast ska straffa ett dåligt beteende med höga böter, utan även belöna ett bra beteende i trafiken.

Fler företag tar initiativ till en säkrare trafik

Paydrive är inte de första och enda som lanserat sina metoder för att påverka tryggheten på de svenska vägarna. Även if, ett annat stort försäkringsbolag, har dragit sitt strå till stacken med en liknande metod, fast i app-form. Övervakningen sker alltså med din mobiltelefon som verktyg och låter du dig själv bli övervakad under två veckors tid kan din premie sänkas med hela 30 %.

Appen heter If SaveDrive och allra populärast räknas den att bli bland den yngre generationen som generellt sett har en högre premie. Du registrerar dig enkelt med hjälp av din mejladress och din användare blir sedan helt anonym.

Mäter trafiksäkerheten

Använder du dig av appen måste du ha kört minst 20 mil under en period på två veckor och haft appen på under hälften av resorna. Anger mätaren att din körning är godkänd får du en rabatt som är högre beroende på din grad av trafiksäker körning. Den mäter både accelerationer, bromsningar och hastighet och poängsätter din körning efter helheten.

Dessa nya metoder gör att många kommer få möjligheten att spara en hel del pengar på sin försäkring och det tycker vi på Bilförsäkringar.com låter riktigt bra!