Försäkring till husvagnen?

Om du funderar på att teckna en billigare eller bättre bilförsäkring och även har en husvagn kan det vara en god idé samtidigt teckna en ny husvagnsförsäkring. Förvisso finns det ingen lag på att man måste ha en försäkring för husvagn, men om din husvagn skulle skadas i en olycka eller om någon bryter sig in i den får du ingen ersättning alls om du inte har en husvagnsförsäkring. Om du tecknar en husvagnsförsäkring samtidigt som du skaffar en ny bilförsäkring kan du få en lägre premie, du tjänar alltså på att teckna båda försäkringarna samtidigt.

Halv- eller helförsäkring?

Om du har en husvagn som är oumbärlig för dig eller som du verkligen är rädd om bör du såklart teckna en helförsäkring. Om du däremot har en gammal skruttig husvagn kanske det räcker med en halvförsäkring. En husvagnsförsäkring funkar på ungefär samma sätt som en bilförsäkring, halvförsäkringen ger ett ekonomiskt skydd mot brand, stöld, glasskador och ett rättskydd och en helförsäkring ger även ersättning för vagnskador. Med en helförsäkring får du alltså ersättning för skadegörelse eller om du krockar så att din husvagn skadas.

Försäkra husvagnen året runt?

En del struntar i att försäkra sin husvagn under vinterhalvåret när de inte använder den, men vi på billförsäkringen.com anser att du bör försäkra din husvagn året runt om den inte står på en säker plats där den sannolikt inte kommer att utsättas för inbrott eller skadegörelse.